Poznan, Poland

Author:

Category: Living room

Description:

The house is located in Poznan in a very attractive location when it comes to the natural landscape. Unfortunately, the buildings are already typical for the Polish landscape – that is, chaotic: there are restrained urban houses with flat roofs, but also extensive villas with sloping roofs. However, the investor’s plot is located on the edge of the built-up area. From the south, it borders with the forest wall and from the east and north with the protected landscape area.

The building was designed for a family with four children and the entire layout of the house was subordinated to it. The facility was to be clearly divided into zones for each of the residents, and its central element was to be a living room and a kitchen. The investors wanted the part for children to be separated from the daytime and night zone for their parents.

These requirements and the shape of the plot quickly imposed the shape of the whole building and targeted individual zones. The house is opened to an attractive landscape and cuts off through a full fence wall from nearby buildings. The impression that the interiors penetrate, intensifies the same white color of the floor – in a resin house, on a terrace of concrete. The leitmotif is, however, wood. Vertical lamellas on the facade refer to the rhythm of tree trunks of a nearby forest. Wooden elements are continued in the interiors as oak veneered wall panels and fronts, thanks to which the division between the outside and the interior is even more lost.

The functional layout of the interior is subordinated to family life and easy to maintain order. The interiors are not only a cluster of designer objects but functional and easy to clean the whole space: the applied cladding reduces the dirt of the walls; numerous hidden storage compartments help to keep things organized. Investors were not only interested in the catalog house, but in the “apartment machine” that will operate harmoniously along with their lives.

Gallery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 2 =